Франківська лікарня замінить 30 ліжок за майже мільйон гривень


Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня 12 серпня замовила 30 ліжок для пацієнтів на 945 тис. грн. Таким способом медики оновлять частину меблів, зазначили в лікарні.

Товар поставить підприємець Михайло Близнюк протягом п’яти днів з моменту отримання заявки замовника, пишуть Наші гроші.

Лікарня придбає 22 лікарняні ліжка з приліжковими тумбами «Біомед» HBM-2SM по 30 тис. грн за штуку. А також − 8 електричних ліжок «Біомед» FB-1B з бічною огорожею та приліжковою тумбою вартістю по 35,6 тис. грн.

Ціни на товар збігаються з ринковими. На сайті виробника «Біомед» ліжко HBM-2SM коштує 27,7 тис. грн, а модель FB-1B – 30,9 тис. грн. Сама ж приліжкова тумба продається окремо, її вартість 3,6 тис. грн.

Справа – ліжко “Біомед” HBM-2SM (джерело: hotline); зліва – ліжко “Біомед” FB-1B (джерело: biomed.ua)

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Постачальник меблів для лікарні Михайло Близнюк зареєстрований 1999 року в Чернігівській області. Він спеціалізується на продажі фармацевтичних товарів та обладнання. Протягом 2019-2020 років підприємець отримав 4,1 млн грн на поставку медичних товарів.

Нагадаємо, Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня входить до переліку закладів для прийому хворих на коронавірус. Станом на 4 серпня лікарня була практично заповнена, тут були зайняті 194 ліжок з 200, також не було вільних місць в реанімаційному відділенні.

Загалом протягом карантину в Івано-Франківській області спрямували 121 млн грн на подолання коронавірусу. Найбільше замовлень зробила саме центральна міська клінічна лікарня – на 12,4 млн грн. Серед найбільших договорів медиків: апарат ультразвукової діагностики та рентген-апарат вартістю по 1,3 млн грн. Однак останній договір на поставку рентгенівської системи розірвали наприкінці липня.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!