Франківська ОВА замовила будівництво фортифікацій на понад 370 мільйонів


Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної військової адміністрації замовив будівництво 13 взводних опорних пунктів (ВОПів) на суму у понад 370 мільйонів гривень.

Про це йдеться у розміщених в системі Prozorro тендерах. Виконавцем робіт вказаний "оборонний постачальник", а місцем виконання - Україна. Можна припустити, що будуватимуть їх в одній із прифронтових областей. Приміром, у березі очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв, що Львівська область долучилася до будівництва фортифікації на території Сумської області.

Так, вартість будівництва одного ВОПу, згідно з даними в системі закупівель, коливається від 25 до 38 мільйонів.

Довідково: опорний пункт складається з мережі траншей, які поєднують вогневі позиції, в тому числі окремі винесені окопчики, укриття для піхоти (бліндажі та щілини) та господарські приміщення/приміщення життєзабезпечення та КСП. “Типовий” взводний опорний може мати близько 1 км траншей, декілька бліндажів, біля десятка перекритих щілин та окремих окопів. Втім, ці цифри умовні та широко варіюються.

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!