Франківська СБУ встановила організаторку псевдореферендуму в Запорізькій області


СБУ в Івано-Франківській області ідентифікувала особу т. зв. «голови ЦВК Запорізької області».

Зокрема, встановлено, що підготовку та проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Запорізької області очолювала 50-річна мешканка Мелітополя. Саме у цьому місті розташована окупаційна «адміністрація Запорізької області», інформує Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Разом із іншими колаборантами за підтримки збройних формувань рф і представників держави-агресора вона брала участь у заходах із організації та проведення незаконного референдуму, а саме:

▪ створенні територіальних дільниць для псевдоголосування;

▪ формуванні фейкових територіальних та дільничних виборчих комісій;

▪ складанні попередніх списків учасників «плебісциту»;

▪ отриманні скриньок для бюлетенів, кабінок для голосування;

▪ інформуванні мешканців громад щодо підготовки та проведення «референдуму» тощо.

Дані щодо неї передали колегам із Запоріжжя для долучення до матеріалів кримінального провадження, в межах якого документуються всі обставини організації та проведення незаконного референдуму на території Запорізької області.

Слідчі СБУ підозрюють фігурантку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Досудове розслідування за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!