Франківська влада хоче, щоб забудівник пробачив місту 100 млн грн


Робоча група з питань вивчення та виконання договору про співпрацю між Івано-Франківською міською радою та ТзОВ «Арсенал Сіті» (Маодот-І) сьогодні, 16 квітня, годину говорила про те, які зміни слід внести до договору.

Врешті вирішили, що звернуться до забудівника письмово, а він, опрацювавши документи, дасть відповідь, пише ГК.

Історія співпраці тягнеться приблизно 10 років. Все почалася з того, що підприємство «Маодот-І» взяло землю колишнього військового містечка під будівництво житлового мікрорайону разом із садком та школою. За землю підприємство не платило грошима, а зобов’язалося віддати певну кількість квартир для військових. Такі квартири підприємство надало.

Сьогодні забудівник Тарас Виноградник додає ці квартири до тих зобов’язань, які має дати місту у результаті пайової участі (садок, школа, мережі). Разом, рахує він, все це коштуватиме 170 млн. грн. І зауважує, що це надто велика сума. Адже відповідно до пайової участі, він мав виконати роботи тільки на 70 млн. грн. 

Наразі юридичний відділ міськвиконкому готує зміни. У них, як наголосила начальник юридичного відділу Надія Кедик, буде йтися про те, що місто забудівнику не винне нічого. Як він відреагує на це – наразі невідомо.