Франківські чиновники прозвітували, чи готове місто до зими


Чи готовий Івано-Франківськ готовий до зими? На таке питання під час брифінгу 23 жовтня в міського голови Руслана Марцінківа відповідали заступник Руслан Гайда та директор комунального підприємства «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.

Відтак для розчистки доріг у громаді цього осінньо-зимового періоду буде задіяно 20 одиниць очисної та посипальної техніки, 8 одиниць тротуарно-прибиральних тракторів, 4 одиниці механізмів для видалення снігових напливів і льоду, а також багатофункціональний трактор та екскаватор-навантажувач, йдеться на сайті міського голови.

«Розроблено маршрути прибирання як доріг, так і тротуарів міста, вони є оптимальними. 30 листопада буде укомплектовано штат водіїв і трактористів для цілодобової роботи підприємства у три зміни без вихідних. Для ручного прибирання території підприємство має 100 робітників з благоустрою», - повідомив директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.

А далі про опалення. Івано-Франківськ буде з теплом, навіть у час ймовірних блекаутів. Про це розповів заступник міського голови Руслан Гайда. У випадку, якщо зникне електроенергія, працюватимуть стаціонарні генератори, які зможуть підживити котельні. Станом натепер в Івано-Франківську запущені та працюють 37 котелень, з них 36 комунальних та 1 приватна.

«Всі котельні опалюють 573 житлові будинки, 375 об’єктів бюджетної сфери. З них дошкільні заклади – 41, ліцеї та школи – 37, спортивні школи та реабілітаційні центри – 10, лікувальні заклади – 42, 195 об’єктів – інші юридичні особи, підключені до котелень Івано-Франківська. За ці дні ми бачимо, наскільки температура йшла догори, тепло було і +25, і +22 градуси, то автоматично ці котельні не працювали. Цієї ночі, щоби подати теплоносії в школи та садочки, ми включили всі котельні і зранку прогріли школи та садочки», - уточнює заступник міського голови, директор Департаменту взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями Руслан Гайда.

Також профільний заступник додає, у Івано-франківську є 22 багатоповерхівки, в яких зафіксували пориви внутрішньобудинкових систем. Там працюють аварійні бригади. Загалом від старту опалювального сезону (18 жовтня) комунальники зареєстрували 255 звернень щодо теплопостачання. Водночас очільник міста Руслан Марцінків звернувся під час брифінгу і до самих мешканців і закликав з часом переходити на невеликі котельні або ж індивідуальне опалення.

«Ми газ маємо, тобто всі умови є дотримані для того, щоби опалювати. Але, на жаль, централізоване опалення – це як стара машина, яка заводиться взимку і її треба постійно ремонтувати. Тому закликаю всіх франківців працювати над переходом на невеликі котельні. Це та передумова, яка дозволить кожному вирішувати, коли опалювальний сезон починати в домівках і закладах освіти», - закликав під час брифінгу Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

У 2023 році від центрального опалення від’єднали 31 житловий будинок, а 1160 мешканців отримали з бюджету громади по 50 тисяч гривень на індивідуальне опалення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!