Франківські фірми укладають договори з ЄРЦ


Комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» продовжує роботу із залучення юридичних осіб до утримання житлових будинків та благоустрою прибудинкових територій.

Як відомо, дольову участь в утриманні будинку та прибудинкових територій зобов’язані нести не лише власники та наймачі житла, але й суб’єкти, що здійснюють господарську діяльність у приміщеннях, які є складовими житлових будинків.

Щомісяця спеціалістами підприємства укладається 20-30 нових договорів. При цьому рівень платежів з боку суб’єктів господарювання становить біля 95%.

Днями на сайті підприємства domivka.if.ua було запущено спеціальний сервіс для господарюючих суб’єктів, який дозволяє не лише отримувати всю необхідну інформацію щодо обсягу та вартості послуг, але й роздруковувати відповідну звітну інформацію.

Нагадуємо, що обов’язок суб’єктів господарювання брати участь в утриманні належних їм на праві власності або орендованих нежилих приміщень окремо передбачений Законом України «Про відповідальність суб'єктів підприємницької діяльності за несвоєчасне внесення плати за спожиті комунальні послуги та утримання прибудинкових територій».