Франківські комунальники штрафують за спалення листя


Не дивлячись на неодноразові попередження про шкоду, яку несе дим, що виділяється при спаленні городини та листя з дерев, мешканці Івано-Франківська та приміських сіл продовжують «коптити» повітря.

Свого часу міський голова погрожував строгими санкціями по відношенню до порушників, які надалі шкодитимуть навколишньому середовищу. Та, здається, даремно.

Як повідомляє в.о. начальника комунального підприємства «Муніципальна інспекція з благоустрою» Степан Кукула, останнім часом було складено всього чотири протоколи про порушення і три з них задовольнили мінімальним штрафом в розмірі 340 гривень. Порушників «виловили» в дачних кооперативах – «Бистриця Солотвинська» та кооперативному масиві на Ленкавського. Важче «воювати» з мешканцями міста та приміських сіл.

«Ми постійно попереджаємо всіх - і садово-городні товариства, і керівників приміських сіл, - пояснює Степан Кукула. – Та всіх проконтролювати важко. Людям чомусь подобається палити пріле листя, від якого розповсюджується страшний сморід і тим дихати. На зауваження реагують сваркою, мовляв - що ти розумієш!»

Галицький кореспондент