Франківські перевізники розчаровані "тарифним" компромісом


Сьогодні виконавчий комітет Івано-Франківської міськради прийняв рішення про тарифи на проїзд в міському пасажирському транспорті загального користування. Згідно з цим рішенням, проїзд у маршрутних автобусах з 1 липня коштуватиме 2 грн. 75 коп.

Всупереч очікуванням автобусний тариф підняли не до 3-х (як хотіли перевізники) чи до 2,5 грн. (як пропонував секретар міськради Микола Вітенко), а знайшли компроміс – 2,75.
Водночас введення тарифу відтермінували до 1 липня, аби перевізники до того часу змогли виправити недоліки (куріння чи телефонування за кермом, неприбрані салони тощо), про які їм говорили люди під час недавніх громадських слухань.

Виконком не погодився на скорочення часу безкоштовного проїзду пенсіонерів та пільговиків і залишив його звичним – від 10 до 16 години.

Перевізники ж, крім усунення недоліків, мають до 1 вересня обладнати автобуси приладами GPS-моніторингу та відеореєстраторами, впровадити обілечування і встановити компостери.

Присутні перевізники зустріли рішення про тарифи розгубленими і розчарованими.

«Ми в шоці… Хочеться вити і плакати… Що робити далі – не знаємо… Біда…», – сказала нам одна з підприємців, яка не захотіла називати свого імені.

Також, згідно з прийнятим, рішенням в Івано-Франківську будезапроваджено п’ять нічних автобусних маршрутів по вищій, ніж удень, ціні, аби в людей була альтернатива таксі.

Галицький кореспондент