Франківські податківці розповіли представникам ОСББ про особливості подання податкової звітності за 2015 рік


Нещодавно у приміщенні Івано-Франківського Міськвиконкому відбулось чергове розширене засідання представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та будинкових комітетів.

У засіданні прийняли участь начальник ДПІ у м.Івано-Франківську Любомир Слободян та начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування юридичних осіб інспекції Надія Бочкур.

Під час заходу розглядалось питання можливості подання неприбутковими організаціями податкової звітності за 2015 рік на паперових носіях. Податківці роз’яснили присутнім, що  у відповідності  до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено цим Кодексом, в один з таких способів: або особисто платником податків чи уповноваженою на це особою, або надсилається поштою з повідомленням про вручення, або засобами електронного зв’язку в електронній формі. 

Разом з тим, представники ДПІ розповіли присутнім про особливості подання звітності неприбутковими установами та організаціями за 2015 рік та  повідомили, що цим організаціям потрібно провести інвентаризацію статутних документів з метою приведення їх до вимог діючого законодавства та можливості перебування  цих організацій в Реєстрі неприбуткових установ та організацій, які не є платниками податку на прибуток.