Франківські студенти прагнуть нової революції?


Сьогодні на народне віче прийшло кілька тисяч студентів з різних навчальних закладів Івано-Франківська, щоб пригадати події минулого року.

Віче розпочалось зі спільного виконання гімну України та молитви, після чого слово взяли ті студенти та молодь учасники Євромайдану, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

Зокрема Максим Кицюк, виступаючи перед студентами, зазначив, що найактивніші учасники Євромайдану в Івано-Франківськта згадали все, що відбувалось, обговорили всі проблеми, які були раніше та з’явились протягом останнього року. 

«Пройшов рік і ми дуже багато чого пережили: зимові події, після чого – анексію Криму, після чого – війну, але ніяк не АТО. Наше суспільство знаходиться в стані певної невизначеності. І ніхто не розуміє що буде далі. Також студентство, яке вийшло по всій Україні самим першим тоді, яке вимагало конкретних змін, досі перебуває в стані невизначеності. Але влада, якою б вона хорошою-нехорошою не була, досі стає на чолі цієї системи. Як би ми не боролися проти цієї системи взимку, майже нічого не змінилося. Просто прийшли нові обличчя. А саму систему ніхто реформами не змінив. Будьте тверезими, не будьте прихильниками влади. Якщо вам щось не подобається,то вийдіть і скажіть про це. Якщо не ви це зробите, то ваші діти, тому що старше покоління вийшло на Майдан тільки вже після вас», - закликав Максим Кицюк.

Активіст заявив, що студенти не хочуть йти за програмою, запланованою владою та запропонував виступити молоді, яка першою вийшла на протест в Івано-Франківську минулого року.

Тож попри заплановану програму, слово взяли місцеві активісти Наталія Сербин, Юрій Солоджук, Андрій Чепіль, Ярослав Вакалюк, Андрій Павлівський.

«Найбільшим досягненням Революції є не підписання угоди з ЄС, а те, що Україна стала єдиною. І ми повинні дорожити цим найбільше. Мабуть, буде ще одна хвиля революції. Тож, коли ми вас попросимо прийти, то надіємося що ви прийдете. Стояти і чекати якогось дива з неба ми вже не будемо», - запевнив Андрій Павлівський.

Після виступів молоді, до слова запросили чиновників Івано-Франківська. Зокрема, рішення поламати сценарій віче підтримав міський голова Віктор Анушкевичус.  

«Ламайте систему. Не чекайте, поки вас запросять. Ви живете у вільній демократичній країні. Ніхто не має права вам закрити писок», - закликав Анушкевичус.