Франківські студенти-психологи влаштують благодійну акцію «Солодкий Миколайко»


В понеділок, 15 грудня з 9 до 16 години у приміщенні ДВНЗ Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відбудеться благодійна акція «Солодкий Миколайко».

Таким чином студенти Франківського коледжу вирішили допомогти Святому Миколаю подарувати дітям з центру соціально-психологічної реабілітації теплі відчуття та приємні враження. Вони продаватимуть власну домашню випічку, а на зібрані кошти придбають для дітей подарунки, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

За словами організатора акції, викладача психології Івано-Франківського коледжу ДВНЗ "ПНУ імені Василя Стефаника" Анни Максимчук, ця ідея виникла спонтанно.

«Нещодавно я почала працювати у коледжі. І помітила, що студенти, які тут навчаються, дуже щирі, відкриті та добрі. Оскільки я є арт-терапевтом і просто волонтером благодійного фонду "Ти-АНГЕЛ", який опікується онкохворими дітьми та дітьми із цього притулку, то в мене була можливість працювати з ними. Тому бачила як їм катастрофічно не вистачає уваги, ласки та любові. І мені як викладачу, дуже приємно, що молоді студенти коледжу 1 та 2 курсу  пройнялися долями дітей з притулку і готові пекти разом зі своїми батьками дома різні тістечка і торти, щоб потім їх продати. Дехто навіть зізнається, що не вміє пекти, але буде вчитися. Оскільки акція благодійна, то цін ми не встановлюємо. Хто скільки забажає заплатити за солодощі, по такій ціні і продаватимемо», - розповіла Анна Максимчук.

Як зауважує психолог та волонтер Анна, за виручені кошти куплять для дітей подарунки. А 17 грудня, напередодні свята, студенти підуть до дітей з Миколайчиками.

«Ми домовились, що увесь процес підготовки, сама акція і відвідини дітей будуть фотографуватися, а потім плануємо зробити фільм», - розповіла викладач.