Франківський медуніверситет співпрацюватиме із Масачусетською лікарнею


Івано-Франківський національний університет отримав ліцензію та підписав договір про безкоштовний доступ до програми Dxplain.

Співробітництво з Масачусетською лікарнею передбачає безкоштовний доступ до програми Dxplain, зокрема, йдеться про ліцензію на користування програмою, з допомогою якої студенти матимуть змогу моделювати клінічні випадки. До слова, ця програма входить також до курсу навчання лікарів у MGH. Серед переліку дисциплін, які опановують майбутні лікарі, є медична інформатика та сучасні інформаційні технології у медицині.

Як зазначають в медичному університеті, у навчальних програмах є вивчення експертних систем підтримки клінічних рішень. Тому Dxplain – це корисний навчальний інструмент, особливо для практично-орієнтованого навчання.

За словами ініціаторки співпраці з Масачусетською лікарнею асистентки кафедри Юлії Мазуренко, відтепер студенти матимуть доступ до якісного програмного забезпеченея через університетську пошту і будуть не лише виконувати завдання, але й зможуть також коригувати діагнози.

«Для курсу медична інформатика і сучасні інформаційні технології в медицині, який студенти-медики вивчають на другому курсі, це дієвий і потрібний інструмент, – говорить Юлія Мазуренко. – Оскільки система має велику базу знань, то вона також слугуватиме студентам підручником-довідником. Окрім того, ми зможемо урізноманітнити курс та викладати дисципліни на сучасному рівні, як це роблять інші університети у світі».

Зауважимо, що програма розробляється та оновлюється з 1984 року. Про використання цієї програми для навчання студентів-медиків є статті, які індексуються наукометричними базами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!