Франківський депутат під "прихистком" президентської партії пробує власні сили у Снятині


Депутат міської ради Івано-Франківська Юрій Соловей не полишає спроби потрапити у вищі ешелони влади. Зараз він йде на вибори по мажоритарному округу №89 (Снятин).

Це вже не вперше бізнесмен намагається здобути владу. У 2010 році Юрій Соловей балотувався на посаду міського голови міста Івано-Франківська та тоді посів друге місце. В той час, напередодні опоненти кандидата у мери, поширювали чутки про його борги. Соловей спростовував цю інформацію і звинувачував критиків в брудних політичних технологіях. Та з'ясувалося, що кандидат у мери не був цілком щирим. Його власне ім'я у списку боржників не фігурувало, але, ім’я його матері підприємця Соловей Ярослави Дем'янівни було. Тоді вона заборгувала місту за оренду землі 277,5 тисяч гривень.

Але все таки, Юрій Ігорович прагнув у політику, відтак з листопада 2011 року став членом політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка", був головою фракції «Удар-Громадський форум». Проте, з «УДАРу» він пішов зі скандалом через конфлікт з керівництвом партії. Тоді він звинувачував центральне керівництво політсили у кулуарному розподілі посад у виконавчій владі. А ще казав, що у партії вигадали неправдиве пояснення для його виключення.

Зараз, намагаючись отримати омріяне крісло, Соловей під "прихистком" президенської партії акцентує увагу на прозорості влади із залученням до прийняття рішень громад. В своїй передвиборній програмі він гарантує, що донесе до Президента, парламенту та уряду важливість ролі громад Прикарпаття у прийнятті рішень. Адже Юрій Ігорович переконаний, що ті «чітко її усвідомлюють та готові взяти на себе відповідальність за своє майбутнє». 

Тут також варто пригадати як близько двох місяців тому він активно підтримував громаду Івано-Франківська, яка виступала проти забудови восьми гектарів рекреаційної зони в межах міського озера. Тоді Юрій Ігорович запевняв, що озеро це остання зелена зона таких розмірів, яка залишилася в центральній частині міста.

«Якщо вона буде зруйнована і там почнеться масштабне будівництво, то в перспективі центрального озера не буде. Звичайно змиритися з цим ніхто не може», - переконував Юрій Соловей і закликав франківців виходити на протест.

Щоправда, після зауваження міського голови Віктора Анушкевичуса під час сесії міськради, що людям не потрібно забувати, що пан Соловей вже забудував іншу частину території поруч міського озера, питання забудови та протестів відклали.

А ще, балотуючись у нардепи, Юрій Ігорович зараз запевняє, що доб’ється виділення коштів на ремонт доріг на Прикарпатті. Та в першу чергу - Верховинського, Косівського та Снятинського районів. До слова, якраз в межах свого виборчого округу.

«Все моє життя пов’язане із Прикарпаттям – тут я народився, виріс, досяг успіху. Я добре знаю людей та їх проблеми», - пише у передвиборній програмі Соловей, бо знає хто і що хоче почути.

Схоже, що незважаючи на попередні невдачі, Соловей впевнений в своїх силах. І наче співає про свою готовність забезпечити політичну підтримку регіону на загальнодержавному рівні. Ставку робить на виборчі голоси гуцулів, адже пише, що готовий «зробити так, аби гуцулів чули». На завершення, прохаючи підтримки, запрошує до команди Петра Порошенка. Цікаво, скільки гуцулів прагнуть туди потрапити та чи вмістить вона всіх бажаючих?