Франківці обурені шаленим збільшенням плати за землю. Марцінків просить людей поки не сплачувати


Замість кількох сотень гривень - тисячі. Іванофранківці шоковані збільшенням плати за землю.

Вже кілька днів у соцмережах місцеві мешканці активно обговорюють збільшення земельного податку, адже у порівнянні з минулим роком вона зросла у рази.

Володимир Шпег показав у Facebook повідомлення про земельний податок, який днями отримала його мама. Там де торік у платіжці було 260 гривень, тепер 4,5 тисячі за 10 соток землі.

Своє обурення такими значними сумами власники земельних ділянок адресують податківцям, одна ті пояснюють, що лише розраховують суму податку. При цьому враховують ставку земельного податку встановлену міською радою. Саме вона торік затвердила нову ціну замість 0.003, 1% від НГО. Втім, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запевняє, ставки податку на землю незмінні вже 4 роки.

"Хтось підсунув свиню! Ставки податку на землю в нас незмінні вже 4 роки, а людям прийшли космічні рахунки від податкової! Якщо треба рішення сесії міської ради, то ухвалимо. Не розумію, як так сталося, що люди отримали такі рахунки? До вияснення ситуації прошу людей податок на землю не платити! Завтра ініціюю нараду, щоб вияснити чому податкова розіслала такі рахунки! Нижче ставки для 2019 та 2020 року вони ідентичні! Чому податкова виставляє такі рахунки завтра вияснимо",- пояснив мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!