Франківцям пояснили, чи потрібно ще раз платити, якщо ви вимушено пересіли в інший автобус


Багатьох пасажирів турбує питання, якщо ви вийшли з автобуса чи тролейбуса, то чи можете ви продовжити рух в іншому, не оплачуючи ще раз проїзд?

В КП "Електроавтотранс" ІФ пояснюють, що у «Правилах користування міським пасажирським транспортом у Івано-Франківській міській територіальній громаді» є п. 3.21. У ньому йдеться, що якщо ви вийшли з автобуса або тролейбуса з причин, які не пов’язані із неможливістю подальшого руху, то це означає, що ви завершили проїзд. У цьому випадку пасажир не має права вимагати продовження проїзду без нової оплати/реєстрації проїзду у встановленому порядку. 

А от якщо транспортний засіб зламався або через іншу причину не може продовжувати рух за маршрутом, то пасажири можуть продовжити рух на іншому транспортному засобі. В цьому випадку повторно оплачувати проїзд не потрібно. Адже водій повідомляє диспетчера про випадок, який стався на маршруті. Той, у свою чергу, передає інформацію контролерам. І, у випадку контролю, пасажир просто пред’являє паперовий квиток, або електронний носій з якого було здійснено оплату у попередньому транспортному засобі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!