Галицькі „спрощенці” сплатили до бюджету майже 4 млн. грн. єдиного податку


Найбільша частка цієї суми надійшла в 2013 році від платників єдиного податку-фізичних осіб - понад 3200 тис.грн., решту сплатили спрощенці – юридичні особи.

Найпопулярнішою серед галичан наразі залишається друга група спрощеного оподаткування, на якій перебуває понад 400 платників, більше 160 - обрали третю групу та 110 приватних підприємців району обрали першу групу.

У цьому році прийнято ряд новацій для підприємців-спрощенців. Зокрема, спрощена процедура реєстрації платником єдиного податку, заміна свідоцтва єдиного податку на безкоштовний витягом з відповідного Реєстру, запрацював сервіс «Електронний кабінет платника податків». Надіємося, що це позначиться на сумлінній сплаті податків і розвитку партнерських стосунків з бізнесом. Про це повідомив на семінарі-тренінгу для платників податків начальник доходів і зборів з фізичних осіб Микола Петровський.

Крім цього у 2014 році платники єдиного податку першими зможуть оцінити переваги сервісу  “електронна перевірка”, який дозволить проводити аудит бухгалтерської звітності дистанційно, не відволікаючи їх від основної діяльності. Для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міндоходів про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення.