"Гаряче" об'єднання. Як на засіданні президії облради обговорювали проект об'єднання громад


Сьогодні на засіданні президії обласної ради обговорювали внесення на завтрашню сесію, проекту перспективного плану формування територій громад області.

Адміністративно-територіальна реформа викликала неабиякий резонанс у суспільстві, а особливо на території нашої області. Саме з цього питання була скликана сесія обласної ради, яка відбудеться завтра. Проте вже сьогодні на розширеному засіданні президії, відбулося представлення та обговорення спроможності територіальних громад, які запропоновано утворити в області, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Керівник робочої групи облдержадміністрації Руслан Панасюк представив до відома присутніх депутатів та сільських голів проект спроможних територіальних громад. Під час презентації сільські голови почали голосно обурюватись і освистувати озвучені варіанти об'єднання.

Найбільш незадоволеними були представники Верховинського, Долинського, Рожнятівського і Тисменицького районів. Вони кричали, що ніхто не питав їхньої думки щодо об'єднання, а озвучені варіанти це знущання над людьми.

Сільські голови закликали депутатів не голосувати на завтрашній сесії за перспективний план у поданому варіанті. До того ж висловили побоювання, що якщо завтра приймуть позитивне рішення стосовно плану, то кабмін відразу ж розпочне об'єднання.

Розрядити ситуацію вдалося голові облради. Василь Скрипничук заспокоїв присутніх, що без їхньої волі ніхто об'єднувати громади не буде. Він процитував ті статті Закону "Про адміністративну реформу" де було вказано, при яких умовах об'єднання не відбудеться. Після такого зауваження обурення сільських голів ненадовго стихло.

Та коли слово для виступів надали очільникам сіл, напруга в зала зросла до максимуму. Почалися сварки і взаємні образи. Кожен криком хотів донести свою думку, якщо вона не співпадала з позицією виступаючих. Деякі незадоволені сільські голови просто покидали засідання.

Люди заспокоїлись тільки під кінець засідання, коли голова франції ВО“Свобода” Василь Попович, яка є однією з найчисленніших депутатських фракцій в облраді,  пообіцяв, що вони не будуть завтра голосувати за перпективний план у пропонованому варіанті.