Газовики відновили газопостачання мешканцям сіл Гвізд та Мирне


Сьогодні газовики відновили газопостачання мешканцям ще двох сіл Надвірнянського району – Гвізд та Мирне, а це 1148 споживачів.

Нагадаємо, внаслідок паводків у с. Назавизів Надвірнянського району було пошкоджено берег річки Бистриця Надвірнянська довжиною понад 100 м і шириною 5 м. Це спричинило розмив ділянки газопроводу середнього тиску до двох населених пунктів. Задля уникнення розриву поліетиленового газопроводу під дією власної ваги, що призвело б до витоку газу та спричинило аварійну ситуацію – газопостачання було припинене.

Наразі уже частково відновлено берегоукріплення, що дозволило газовикам приступити до детального обстеження газопроводу та робіт по ремонту розподільної мережі. Протягом тижня 10 фахівців «Івано-Франківськгазу» без вихідних, працюючи по 12-13 годин на день, із залученням спецтехніки провели комплекс робіт по відновленню підвідного газопроводу.

Передусім, було перенесено частину мережі, яка внаслідок паводків опинилася в руслі річки на прибережну територію. Це дозволило підрядній організації продовжити роботи по будівництву дамби. Наразі усі роботи по відновленню мереж та перевірки їх на герметичність проведено, а газопостачання мешканцям сіл Гвізд та Мирне відновлено.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!