Геннадій Москаль розказав, які провокації готує влада проти Євромайдану


Керівництво СБУ планує провокації щодо учасників Євромайдану та залучає до цих спецоперацій фахівців з Російської Федерації.

Про це заявив депутат "Батьківщини" Геннадій Москаль, посилаючись на інформацію з достовірних джерел.

"Усі атаки, які проводили правоохоронні органи, не увінчалися успіхом, тому за запрошенням голови СБУ Якименка з Росії прибула низка консультантів ФСБ, які спеціалізуються на розгоні протестних мітингів та демонстрацій... І розроблений сценарій: як нейтралізувати Майдан", - сказав він.

За інформацією народного депутата, мова йде про сучасні спецзасоби - газ у аерозольних балончиках, "який на Євромайдані, у Будинку профспілок, Жовтневому палаці та приміщенні КМДА розпилюватимуть провокатори, найняті владою, та правоохоронці".

За словами Москаля, "цей газ викликає загальне недомагання, головокружіння, і людина, уражена цим газом, фактично буде позбавлена "можливості активного супротиву, буде фактично паралізована" перед атакою силовиків".

"Усе це медики потім спишуть на ОРВ чи на якусь епідемію грипу", - сказав депутат.

Москаль також заявив, що влада готує провокації щодо деяких відомих журналістів, громадських діячів, а також народних депутатів від Партії регіонів Шуфрича, Лук'янова та Царьова. За його словами, мова йде про список з двадцяти осіб.

Опозиціонер не виключає, що цим особам можуть підпалити автомобілі або двері, а відповідальність потім буде покладена на учасників Євромайдану.

Народний депутат наголосив, що ці дані є надійними та заслуговують на увагу.

Москаль наголосив, що ця інформація отримана з силових структур і оприлюднена для того, щоб влада зрозуміла, що їхні спецоперації та провокації не є секретом для опозиції.

"Я не хочу нікого залякувати. Я виступаю для того, щоб поінформувати, що ми знаємо про ці плани і ми знаємо, хто це робить і де ці працівники-консультанти знаходяться", - наголосив він.

У СБУ назвали провокацією заяви Москаля, мета яких, на думку відомства, – "подальше посилення напруженості в суспільстві", цитує Інтерфакс-Україна.