Гірські рятувальники закликали непідготовлених туристів не йти у Карпати


У високогір’ї випав перший сніг - оголошено штормове попередження.

Впродовж вихідних гірські рятувальники врятували в горах трьох людей. Втім, зафіксували і нещасний випадок на Говерлі - загинув чоловік 1972 року народження, його товариша вдалося врятувати.

Рятувальники Прикарпаття звертаються до любителів гірських мандрівок утриматися від виходів у високогір’я у період ускладнення погодних умов,так як наразі діє штормове попередження.

"Гірський відпочинок вимагає від кожного туриста відповідальності та готовності. Фізична підготовка і витривалість – обов’язкові для мандрівника, що збирається в похід. Окрім цього, необхідно мати відповідне спорядження, одяг, взуття, техніку, аптечку,запас їжі та води.Спорядження має бути зручним, легким та функціональним, одяг – захищати від вітру і вологи, взуття – надійним. Врахуйте,що погода в горах змінюється декілька разів протягом доби,тому обов’язково перевіряйте прогноз погоди .Якщо очікується погіршення погодних умов – це привід для того, аби скасувати похід. Уникайте походів поодинці. Мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи,для супроводу обирайте досвідченого гіда",- наголошують рятувальники.

Туристів також просять обов'язково реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, або мобільний застосунок "Порятунок в горах".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!