Голова Івано-Франківської ОДА незадоволений роботою соцзахисту. За минули рік всиновлено лише 67 дітей


Голова Івано-франківської ОДА Михайло Вишиванюк на нараді висловив своє повне незадоволення роботою управління соціального захисту в Івано-Франківській області і дав «останнє китайське попередження».

На сьогоднішній день в Івано-Франківській області 433 соцпрацівників.  Для них Михайло Вишиванок запропонував  ввести критерії оцінки їх роботи. А саме, оцінюватимуть, що зроблено та скільки дітей-сиріт влаштовано у сім`ї.

«За соціальними ініціативами Президента ставиться вимога, щоб не було жодної дитини-сироти в інтернаті, всі мають виховуватись в сім’ях. І держава для цього платить значні кошти. Останнє  китайське попередження вам, бо працює управління в цьому напрямку вкрай незадовільно»,- наголосив Вишиванюк.

По роботі з дітьми в районах 140 працівників,а за минули рік всиновлено лише  67 дітей. «По пів дитини на одного працюючого -  це ваш результат роботи за цілий рік?!», - накричав  Вишиванюк.

На найближчий час він  дав завдання всім районним  керівникам приймати особисто звіти соціальних служб  про те що зроблено: скільком людям та дітям надали допомогу, скільком безробітним допомогли офіційно працевлаштуватись. Особливо Вишиванюк просив звернути увагу на роботу з бідними людьми та інвалідами.

Проте й чим похвалитися Вишиванюк знайшов. Він зазначив, що: «за минулий рік 115 тисяч сімей в області отримали соціальну допомогу на загальну суму майже 1,5 мільярди гривень. В Івано-Франківській області більше 370-ти тисяч пенсіонерів. За останні три роки середня пенсія в області зросла  на 500 гривень і тепер складає - 1328 гривень».