Голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов: "Я працюю на цій посаді 30 днів. За що мені оголошувати недовіру?"


Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов відповів на декілька питань щодо сьогоднішньої сесії Івано-Франківської обласної ради, на якій в ОДА забрали делеговані їй повноваження обласної ради, а Чуднову намагалися висловити недовіру.

Дайте, будь ласка, оцінку сьогоднішнім подіям? 

Діються незаконні дії, як на мене. Як на мене, це дуже загрозливо. Давайте подовимося з іншої сторони - що зараз відбувається на сході України, а що відбувається на заході? Давайте подумаємо чи не починається руйнація нашої держави і нашої державності? Чи може півкраїни жити за одними законами, а пів за іншими? Є закон про державні адміністрації, які ніхто не відміняв. Жодна обласна рада немає таких повноважень, щоб відміняти закони, прийняті Верховною Радою. А те, що сьогодні відбулось, це підміна законів які діють на території україни.

Але це позиція народних обранців, більшість депутатів обласної ради і вони відображають думку людей...

А хіба наша область не в складі України? Ми що вже вийшли зі складу України? Це складова, це одна з областей нашої великої держави. І у всій державі повинен діяти закон. Ми всі говоримо про європейські наші цінності, про демократичні засади, а скоро у кожному регіоні будуть приймати свої закони. Це не є ознака державності. Це дуже турбує. Це неправильно.

Що будете робити ви як голова облдержадміністрації після цього всього?

Я буду працювати. Я буду забезпечувати життєдіяльність наших краян. Діти повинні ходити в школу, як би це банально не звучало. Люди повинні працювати. Люди похилого віку повинні отримувати пенсії. У будинках повинне бути тепло, гаряча вода. Повинен рухатися транспорт. І я це буду робити.

Чи буде якась ваша реакція, можливо оскаржуватимете рішення у суді?

Коли отримаємо рішення з печаткою і підписом, тоді, звичайно, будемо реагувати в різний спосіб. Чи оскаржуватимемо у суді, чи якимось ішим, але реагувати будемо. 

Депутати обласної ради намагалися висловити вам недовіру. Чому, на ваш думку?

Я якраз сьогодні працюю 30 днів на цій посаді. За що мені оголошувати недовіру, за які конкретні вчинки - не знаю. Разом з тим, я завжди працював і працюю у правовому полі. Є закон у відповідності до якого Президент повинен розглядати питання зайняття мною цієї посади тільки після того, як обласна рада проголосує за недовіру двома третіми свого складу. Ви знате, що сьогодні ледве назбирали кворум. Я і далі продовжуватиму виконувати свої повноваження.

Ви ще не пошкодували, що прийняли пропозицію очолити ОДА?

Ні, ще не пошкодував (сміється). Я шкодую за іншим. Я всі ці 30 днів займаюся трошки не тим, чим хотів займатися, чим вмію займатися, що знаю як робити. На привеликий жаль, за ці 30 днів мені випало мало часу займатися тою роботою, яку я вмію робити. Більше займаюся круглими столами, зустрічами, забезпеченням стабільності політичної, суспільної. Розставляю палатки на майданах, зустрічаюся з людьми, з студентами, а не запускаю нові об'єкти, які так треба запустити - це школи, це садочки, це берегоукріплення, це дороги. Сподіваюся, що весною будемо наздоганяти те, що втратили тепер.