Голова Львівської ОДА написав заяву на звільнення


Голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало написав заяву на звільнення. До цього його змусили львів’яни, які захопили будівлю ЛОДА.

Про це з місця подій повідомив кореспондент ZAXID.NET.

Мітингувальники зустріли Сала біля входу в будівлю облдержадміністрації і змусили написати заяву на звільнення, не допускаючи до кабінету на другий поверх.

Серед протестуючих львів’ян був депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Любомир Мельничук. За його словами, після того, як голова ОДА написав заяву, люди утворили коридор і випустили його на вулицю.

Любомир Мельничук тим часом оголосив, що несе заяву Сала на реєстрацію у канцелярію ОДА. Люди, що знаходяться в ЛОДА, також проголосували за створення виконавчого комітету Львівської області.

Прес-секретар Олега Сала Ірина Мартинюк не підтвердила ZAXID.NET цієї інформації. Вона сказала, що заблокована в кабінеті на другом поверсі, а Олега Сала люди взагалі не пустили в ЛОДА.

Нагадаємо, сьогодні, 23 січня, близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку. Згодом вони масово почали заходити у будівлю ЛОДА, аби поспілкуватися з головою адміністрації Олегом Салом, і оголосили, що «беруть владу в свої руки» і блокуватимуть будівлю.