Голова облради Олександр Сич привітав прикарпатців з Новим роком та Різдвом


Голова Івано-Франківської обласної ради, Олександр Сич привітав мешканців та гостей Прикарпаття з Новим 2024 роком та величним християнським святом Різдва Христового.

"Дорогі брати і сестри українці! Вже ось десяток років ми зустрічаємо Різдво Христове в умовах війни! Це велике випробування для нашого народу, бо так довго не тривала навіть Другова світова! Й вже вдруге ми його зустрічаємо в умовах повномасштабного московського вторгнення, коли воєнні дії охоплюють не тільки український Крим та український Донбас, але й кожен закуток української землі не є безпечним від смертоносних прильотів.

Ворог неспроможний подолати наших воїнів у шляхетному герці на полі бою, а тому тероризує мирне населення України, аби так змусити нас стати на коліна. Зрештою, шляхетність і ординська москва – речі несумісні. Сьогодні ми вперше відзначаємо Різдво Христове у єдності з усім цивілізованим християнським світом, поза межами якого залишається лишень московщина й декілька її сателітів.

І це – наш черговий великий крок, аби назавше розірвати ту павутину, якою підступна московщина обплітала нас протягом трьох з половиною століть. Й аби остаточно дистанціюватися від цього одвічного ворога, що несе нашій нації лишень руїну і винищення! Єднаймося у християнському світі задля спільного добра нас усіх! І єднаймося Христовою вірою у нашій українській національній спільноті, аби разом подолати всі нещастя і перешкоди! Довготривала війна виснажує нас!

Але прийдешнє Різдво Господнє вселяє надію. Як і завше, всі ми з внутрішнім піднесенням очікуємо того щасливого вселенського дня, коли Вифлиємська зірка принесе радісну звістку про народження Спасителя світу. Й нашого Спасителя! Бо ми, українці, частка того чудесного Господнього творіння, того Божого люду, яким Він опікується із Небес. Ми ті його улюблені, бо стражденні діти, яким належиться більша частка любові за наші терпіння і за нашу вірність Христовій Церкві.

Дорогі краяни! Бажаю кожній українській родині тихого, спокійного, умиротвореного Святвечора! Аби жодні ворожі ракети і повітряні тривоги на завадили нашій молитві і традиційній українській коляді у теплому родинному колі! Бажаю, аби не було більше втрат у наших родинах й аби сумні вістки з фронту не рвали навпіл материнські серця! Й аби кожен, хто загинув в обороні Української Нації і Держави, отримав вічний спокій у Царстві Небесному побіч нашого Спасителя й залишився навічно у пам’яті народній й на сторінках української величної історії! І нехай новий 2024-й рік принесе мир та спокій всій українській землі і кожній українській родині! Христос ся рождає! Славімо Христа!",- йдеться у привітанні очільника обласної ради Олександра Сича.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!