Голова представництва ЄС провів лекцію для студентів Прикарпатського університету


Ян Томбінський, голова представництва Європейського Союзу в Україні, відвідав відкриття інформаційного центру ЄС на базі ПНУ а також провів лекцію для студентів на тему "Асоціація ЄС та України".

Голова представництва ЄС також прокоментував потенціал , що залишився після Майдану і результати виборів до ВРУ 

«Ми не можемо втратити потенціал європейського вибору України з причини браку коштів чи допомоги. Але допомогти можна лише тому хто працює і прагне допомоги. Потрібно поставити систему де кожен українець буде працювати на потенціал України. Але це завдання українського суспільства. Ми можемо надати лише кошти чи допомогу. Вибори показали ясно, що європейський напрямок підтриманий більшістю громадян і що альтернатив для українців немає. Зараз від кожного українця буде залежати наскільки застосовані будуть реформи, наскільки ви будете контролювати вашу владу і ваших чиновників», - сказав політик.

В рамках лекції Ян Томбінський активно вів діалог зі студентами-політологами і "міжнародниками", відповідаючи на їхні запитання.

Також, нагадаємо, сьогодні представник ЄС взяв участь у відкритті інормаційного центру ЄС в Інституті міжнародних відносин ПНУ.