Голови громад Прикарпаття звернулися до Шмигаля та Мінкульту щодо скандального серіалу "Встигнути до 30"


Голови громад Івано-Франківської області звернулися до народних депутатів, в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо серіалу "Встигнути до 30".

Вони вимагають вплинути на ситуацію. Окрім того, голови громад підтримують вимогу мера Коломиї Богдана Станіславського щодо вилучення з інтернет-мережі та телебачення серіалу "Встигнути до 30". Про це у facebook повідомив Юрій Стефанчук, голова регіонального відділення Асоціації міст України.

До теми: Мер Коломиї вимагає вибачення у "ТЕТ" за коломиянку-"селючку"

"Причиною цього звернення є використання у вищезгаданому медійному продукті спотвореного образу людини із Західного регіону України, у цьому випадку – уроджениці міста Коломия. Уже не вперше деякі так звані «нові творці історії культури» намагаються розганяти у суспільстві наративи, які свого часу пропагувала росія щодо західноукраїнських земель, немов би то це “відсталі землі людей із сільським менталітетом, відсутністю культури тощо”, що цілком не відповідає дійсності. Виробництво медіапродуктів, які принижують честь та гідність людей за етнічною, територіальною, мовною, релігійною чи будь-якою іншою ознакою є неприпустимим у демократичній країні", - зазначається у дописі.

 

Нагадаємо, наприкінці жовтня відбулася прем’єра серіалу "Встигнути до 30", який викликав обурення серед глядачів. Адже у ситкомі Коломию називають "глухим селом", а головну героїню Любу зобразили "селючкою". На обурення громадськості та мера Коломиї відреагували на телеканалі ТЕТ. Там заявили, серіал був створений на запит глядачів, які потребують жанру комедії.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!