Голови прикарпатських громад вимагають пояснити, як в ОДА розподіляли 400 мільйонів на ремонт доріг


Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття ініціює зустріч голів громад з керівництвом Івано-Франківської ОДА. Причина - розподіл грошей на ремонт місцевих доріг.

Нагадаємо, голова ОДА Світлана Онищук підписала розпорядження, де визначили, які місцеві дороги відремонтують цього року на Івано-Франківщині.

У відповідності до документа цьогоріч на ремонт автомобільних шляхів передбачено понад 400 млн гривень. Однак більшість громад Івано-Франківщини до цього переліку не включено. Тож голови громад області стурбовані незрозумілими підходами при розподілі фінансового ресурсу та занепокоєні, що при прийнятті нормативно-правового акта не проводилось консультацій та обговорень.

«Голови громад хочуть почути про підходи і критерії, згідно з якими формується перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам», – йдеться в офіційному листі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, який надіслали обласній державній адміністрації.

«Переконані, що лише зрозумілість принципів та підходів з усіма учасниками процесу зможе забезпечити сталість розвитку Прикарпаття», – додали в інституції.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!