Громади Прикарпаття вимагають скасувати постанови про здорожчання газу


Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття звернулась з відповідним листом до Президента України Володимира Зеленського, КМУ та НКРЕКП.

У інституції вважають необґрунтованим та неправомірним збільшення тарифу на розподіл природного газу. Ця ситуація вже викликала стурбованість у органів місцевого самоврядування та хвилю обурення серед жителів територіальних громад, які розпочали проведення акцій протесту. Натомість в асоціації пропонують залишити тариф на послуги розподілу природного газу на рівні 2020 року.

"Збільшення тарифу на послуги розподілу природного газу посилює фінансове навантаження на місцеві бюджети територіальних громад, підприємства різної форми власності, представників малого й середнього бізнесу та особливо побутових споживачів природного газу", – йдеться у листі.

Водночас у агенції нагадали, що торік в області двічі підвищували тарифи на послуги природного газу.

"Збільшення видатків для побутових споживачів у період пандемії та, як наслідок, зменшення кількості робочих місць спричинить зниження платоспроможності населення та сприятиме наростанню соціальної кризи у суспільстві. Зростуть також суми заборгованості споживачів газу перед надавачами послуг. Крім того, збільшення видатків для промислових споживачів, підприємств, організацій, бізнесу неминуче спровокує зріст цін на товари й послуги", - зазначається у зверненні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!