Громадська рада при Івано-Франківській ОДА змінить склад


Відбулося перше засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при Івано-Франківській обласній державній адміністрації.

Перед початком засідання усіх присутніх привітали з прийдешніми Різдвяними святами пластуни Івано-Франківської округи та передали Вифлиємський вогонь миру, побажавши щасливого Нового року та успішної роботи в мирі та злагоді.

Після цього учасники засідання ознайомилися із нормативно-правовою базою, яка регламентує діяльність ініціативної групи та перейшли до вирішення нагальних питань. Першим з них було обрання голови – на цю посаду претендувало двоє із 14 присутніх членів ініціативної групи: Віталій  Перевізник – голова ГО «Громадський інститут аналітики» та Вадим Кайдаш – голова ВГО захисту  конституційних прав і свобод громадян України «Правозахист». За результатами голосування головою    ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської  ради при Івано-Франківській обласній державній адміністрації став Вадим Кайдаш.

Визначено дату проведення установчих зборів. Частина присутніх висловила думку про необхідність їх у другій декаді січня. Проте  це суперечило б вимогам постанови Кабінету Міністрів України №996. Тому дату установчих зборів визначено так, щоб це був найближчий день, який не порушуватиме діючі нормативно-правові акти, якими регулюється процедура з підготовки та проведення установчих зборів громадських рад. За результатами голосування такою датою визначили 17 лютого 2015 року.

Початок прийому документів розпочнеться з 29 грудня 2014 року і триватиме до 6 лютого 2015 року.

Із вимогами щодо подання документів для участі в установчих зборах можна ознайомитися за посиланням: http://www.if.gov.ua/?q=page&id=25946