Громадський активіст про нову ВРУ: Зовнішня і внутрішня війна одночасно може стати трагічною для України


26 жовтня відбулися вибори до Верховної ради. На новий склад народних депутатів українці покладають великі надії щодо майбутнього держави – економічне зростання, закінчення війни та наближення України до Європи.

Та політики ніяк не можуть домовитися стосовно утворення потрібної коаліційної більшості у парламенті задля впровадження потрібних законів у життя. Конфлікт інтересів політичних груп зростає.

Як виглядатиме нова Верховна рада і чи буде вона ефективною, кореспонденти «Бліц-Інфо»  дізнавалися у прикарпатських політиків, експертів та громадських діячів.

На думку голови Івано-Франківська обласної громадської організації «Патріот України» Сергій Сивачука, новоутворена коаліції у Верховній Раді навряд чи розвалиться, адже до влади прийшли проукраїнські сили.  

«Дуже приємно, що до парламенту також потрапили командири добровольчих батальйонів. Це люди загартовані революцією, загартовані війною і стоять на варті всіх тих принципів, за які боровся весь український народ», - каже Сергій.

За словами активіста, зараз політологи та експерти активно проводять паралелі і знаходять спільні риси між 2004 роком і сучасністю.

«Важко сказати щось конкретне. Сьогодні люди зробили вибір за більш загальнонаціональну політику, але тенденції як у 2004 році, є. Багато хто говорить про те, що ця влада розвалиться і на черзі новий виток революції. Та , на мою думку, під час війни внутрішні протиборства є недоречними. Адже зовнішня і внутрішня війна одночасно може стати трагічною для України», - вважає Сергій Сивачук.