Гроші підуть на рації для воїнів: Франківців кличуть на забіг «Вишиванка IF RUN»


24 серпня в Івано-Франківську пройде благодійний забіг на підтримку ЗСУ «Вишиванка IF RUN».

Бігуни змагатимуться на двох дистанціях 3 та 9 кілометрів. Маршрут - навколо міського озера, старт - біля станції човнів. Директор департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко розповідає, що місце для забігу обрали невипадково. До того ж на випадок повітряної тривоги, поруч є сховище.

«Це рекреаційна зона, також там є бігові доріжки, що дуже зручно. Плануємо перед початком видати учасникам стартові номери, зробити розминку під музику і о 9 одночасно стартуватимуть на обох дистанціях. З точки зору безпеки - якщо виникне сирена, в залежності від того в який момент вона відбудеться, потрібно уважно слухати організаторів і слідувати їхнім вказівкам. Поруч озера є 23 ліцей, де облаштоване сховище»,- пояснює Матешко.

Всі учасники отримають у подарунок футболки-вишиванки та пам’ятні медалі фінішерів. Вишиванка IF RUN проходитиме в Івано-Франківську втретє. В день старту реєстрації не буде, тож до початку забігу зареєструватись потрібно онлайн (ось тут).

За словами мецената бігового клубу Нелі Непорадної Віктора Вінтоняка, організатори мають на меті зібрати 150 тисяч та передати військовим, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

 

«Ми дякуємо захисникам за можливість провести цей забіг. Це дуже важливо для згуртованості і для того, щоб надалі підтримувати традицію. Цього року забіг буде повністю благодійним. Усі кошти перерахують Координаційному центру #SaveUkraineNow на підтримку батальйонів з Прикарпаття на передовій»,- розповідає Вінтоняк.

Представниця координаційного центру #SaveUkraineNow Марія Мелінишин пояснила, що зібрані гроші будуть спрямовані на засоби зв’язку для військових.

«У зв’язку є постійна потреба. Якщо ви біжите, ваш внесок буде перерахований на рації для наших хлопців. Вартість однієї рації в районі 600-700 доларів. За ці гроші буде придбано 3-4 рації. Ми все відзвітуємо»,- ділиться Мелінишин.

Захід організовує «Біговий клуб Нелі Непорадної» у партнерстві з «Фондом Віктора Вінтоняка» за підтримки ГО «Мами Прикарпаття» та за сприяння міської ради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!