Ігор Дебенко: Сьогодні відбувається культурне єднання усіх українців


Україномовну літературу, зібрану під час проведення благодійно-просвітницької акції «Книжкові мости єднають серця» передали Луганській обласній державній адміністрації.

«Мешканці Прикарпаття активно долучилися до акції, позитивно її сприйняли і на Луганщині. Сьогодні відбувається культурне єднання усіх українців. Книги місцевих видавництв і авторів розповідатимуть нашим співгромадянам про жителів Прикарпаття,популяризуватимуть українське слово, історію та традиції, що є надзвичайно важливим у протистоянні з північним сусідом. Всупереч російській пропаганді, ми показуємо нашу дружність і спільність майбутнього усього українського народу»,- розповів організатор акції, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Дебенко.

Доставку книг на Луганщину взяла на себе Івано-Франківська «Народна Самооборона»:«Ми відвезли книги в Сєвєвродонецьк, де зараз базується Луганська обласна державна адміністрація. Передали їх у бібліотеку. Дуже було приємно, адже нас тепло зустріли. Особливо, коли дізналися, що ми з Івано-Франківська. Ми не очікували,що люди там настільки патріотично налаштовані. Вони зраділи привезеним українським книгам. Деякі працівники бібліотеки одразу ж почали відкривати ящики, перебирати літературу. Вони були в захваті від тих книг», - згадує волонтер, координатор організації Юрій Лоп’янецький.

Нагадаємо, що в рамках благодійно-просвітницької акції «Книжкові мости єднають серця» було зібрано більше 9 тисяч примірників україномовної літератури,з яких понад 8 тисяч передано в  місто Сєвєродонецьк Луганської області.