Ірина Акімова: «На Прикарпатті повільно впроваджується медична реформа»


Перший заступник Адміністрації Президента України Ірина Акімова назвала передовиків і аутсайдерів медичної реформи в непіліотних регіонах.

Про це вона повідомила на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Серед реалізації завдань і розвитку мереж в непілотних регіонів, виділяються за швидкістю перетворень Полтавська, Луганська, Миколаївська. Одеська, Київська області і Крим. Тут процес створення центрів первинної медичної допомоги та активний рух з розширення амбулаторій вже завершується. На сьогодні за рівнем розвитку первинної меддопомоги аутсайдерами, на наш погляд, є Івано-Франківська, Львівська, Харківська та Чернігівська області, де цей процес почався, але йде дуже повільно", - зазначила Акімова.

За її словами, в повільному розвитку медреформи у відстаючих регіонах винна місцева влада.

"Там, де місцева влада розуміє зміст реформ і діє разом з госмедікамі, представниками МОЗ, там зміни вже дають конкретні результати і вони видимі. Там, де місцева влада не надає цьому належного значення, природна швидкість змін різко падає", - підкреслила Акімова.

Також вона додала, що питання розвитку медичної реформи буде обговорюватися на найближчому засіданні комітету економічних реформ і сподівається, що критика на вищому рівні дасть поштовх просувати реформи в відстаючих регіонах.

"Я думаю, що критика на такому рівні буде дуже діяльної і витверезною для тих, хто думає" може нам ще постояти на місці, а не рухатися вперед", - заявила Акімова.