Історія про непереможність українців: Франківський драмтеатр покаже нову "Шаріку"


Івано-Франківський національний академічний театр підготував для глядачів чергову прем'єру мюзиклу "Шаріка, або Кохання січового стрільця".

У часи Другої світової війни у міському театрі "Станіславович" відбулася прем'єра "Шаріки". Тоді 1943 року, гестапівці арештували 27 патріотів-оунівців, які були на прем'єрі, а через три дні розстріляли їх. 2014-го року, коли почалась новітня російсько-українська війна, режисер Ростислав Держипільський поставив "Шаріку".

Сьогодні, через 8 років, коли триває повномасштабне вторгнення росії в Україну, театр повертає глядачам музично-патріотичну історію про січового стрільця, про втрачену українську ідентичність і шанс її віднайти, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами Ростислав Держипільського, ця версія "Шаріки" - то цілком нова робота, де є знакові і суголосі часові акценти, нові сенси, а також - нові костюми та багато інших новинок.

"Ми не можемо відділити себе від війни та "Шаріка" виникла зараз саме тому, адже вона позитивна. Вона показує непереможність нашої нації",- каже Держипільський.

У виставі залучений зірковий склад театру. Виконавиця ролі Шаріки Інна Бевза зауважила, що завдяки цій ролі зрозуміла наскільки любить нашу землю. Виконавець ролі поручика кінноти УСС Степана Бачинського Олег Панас каже, що перед акторами стоїть велика відповідальність.

"Ми хотіли показати наших воїнів сміливими та непереможними, якими вони зараз і є. Ми навіть трішки змінили характер нашого героя, щоб показати сутність українських воїнів",- каже актор.

За словами акторки Ірми Вітовської, яка зіграє тітку Шаріки, ця вистава є надзвичайно актуальною саме зараз.

"Ми намагалися зробити Барнича сучасним, актуальним для сьогоднішніх подій",- каже Вітовська.

Покази вистави відбудуться 26 червня та 10 липня.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!