Івано-Франківщина незадоволена виконанням Угоди регіонального розвитку з Кабінетом міністрів


Відбулась сесія Івано-Франківської обласної ради.

На сьогоднішній сесії Івано-Франківської обласної ради депутати вкотре розглянули питання про виконання Угоди соціально-економічного розвитку між Івано-Франківською областю і Кабінетом міністрів.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 21 червня депутати розглядали дане питання і вирішили його відкласти на сьогоднішнє засідання.

Згідно доповіді заступника голови ОДА Ігоря Зварича, Угода виконується на 40,6%, готується проектно-кошторисна документація на об’єкти будівництва. Цього року Івано-Франківська область, згідно рішення Кабміну, отримає 32 шкільних автобуси. Також збудовано реабілітаційний центр, в якому протягом усього року перебувають діти з обмеженими фізичними можливостями.

На сьогоднішньому засідання облради заступник голови обласної ради Остап Дзеса з трибуни заявив, що уже пройшло половина терміну виконання Угоду, із запланованих проектів втілено лише 2 на суму 9 мільйонів гривень, ряд заходів профінансовано частково.

Остап Дзеса заявив, що цього року на проекти в рамках Угоди мало бути фінансування в обсязі пів мільярда гривень. Але ці гроші у цьогорічному бюджеті країни не передбачені.

«Цього року мали будувати в області 4 об’їздні дороги. На це мала бути сума 144 мільйони гривень. Профінансовано дуже мало. Спирають на відсутність документів, проектно-кошторисної документації. Але це правда лише частково. Насправді – у б’юджеті просто немає грошей», - говорить Остап Дзеса.

Після тривалого обговорення депутати вирішили визнати рівень виконання Угоди недостатнім та створити комісію, яка би слідкувала за ходом виконання Угоди.

Тож Івано-Франківська обласна рада хоче дати час Кабміну на виконання Угоди. За словами Остапа Дзеса, якщо умови не виконуватимуться, то Угода регіонального розвитку між Івано-Франківською областю і Кабміном розірвуть так само помпезно, як і підписували її.