Івано-Франківщина серед лідерів в Україні з підключення до Інтернету сіл


У першому півріччі Івано-Франківська область стала одним з лідерів розширення географії покриття широкосмугового інтернету від Укртелекому в сільській місцевості. Кожне восьме село, під'єднане Укртелекомом до всесвітньої мережі в 2015 році, розташоване на Івано-Франківщині.

За перші шість місяців безлімітний інтернет від Укртелекому з’явився у 20 селах та селищах Івано-Франківської області: Слобода, Молодятин, Кобаки, Чернелиця, Марківка, Торговиця, Балинці, Космач, Рожнів, Рудники, Тростянець, Росільна, Білі Ослави, Тулуків, Джурів, Попельники, Підвисоке, Яківка, Назавизів, Город. Завдяки цьому можливість доступу до цифрового світу отримали майже 2800 приватних осіб, підприємців та закладів у сільській місцевості. Про це повідомляють у прес-службі підприємства.

"У селі Джурів одним з користувачів безлімітного інтернету від Укртелекому став наш дитячий садочок. Відтепер ми можемо використовувати в навчальному процесі більше цікавої та актуальної інформації, урізноманітнити дозвілля малечі. І взагалі дітки – це наше майбутнє, а навіть сучасне життя вже важко уявити собі без доступу до всесвітньої мережі", – вважає Ярослава Семотюк, завідуюча дитячого садка "Теремок" с. Джурів.

Загалом за підсумками першого півріччя 2015 року можливість підключення до всесвітньої мережі з'явилася у понад 23,5 тисячі мешканців 165 сіл і селищ у 23 областях України. 

"Стратегія Укртелекому з розширення географії покриття широкосмугового доступу до інтернету дозволяє задовольнити відкладений попит на якісний безлімітний інтернет за розумною ціною, що сформувався в невеликих населених пунктах по всій території країни", – зазначає Денис Захаренко, директор дирекції розвитку масового сегмента ПАТ "Укртелеком".

Варто  зауважити, що, за даними дослідження, проведеного компанією Factum Group Україна на замовлення Інтернет Асоціації України, загальна інтернет-аудиторія по всій території України, без урахування Криму, зросла до 59% і становить 21,8 млн користувачів (у 2014 році – 18,8 млн). У сільській місцевості з 2012 по 2015 рік частка регулярних інтернет-користувачів збільшилася у понад два рази (з 21% до 45%).