Івано-Франківщина стала лідером за кількістю інфекційних захворювань


Найбільше інфекційних захворювань в Україні зафіксовано на півдні і сході, від раку частіше страждають на Харківщині та Дніпропетровщині, а пацієнтів з розладами психіки багато у Криму.

Про це свідчать дані Державного комітету статистики України за 2012 рік, пишуть Вести.

Так, лідерами за кількістю інфекційних захворювань стали (в порядку спадання): Севастополь, Одеська, Дніпропетровська, Івано-Франківська та Херсонська області.

За захворюваністю на онкологію всіх “переплюнули” Харківська та Дніпропетровська області, Київ, а також Херсонська область та Севастополь. Найбільше проблем з органами травлення медики зафіксували на Закарпатті, в Івано-Франківській, Рівненській, Харківській і Хмельницькій областях.

Порушення нервової системи також більш поширені у жителів західних областей: Івано-Франківської, Вінницької, Львівської та Рівненської областей, а також Харківщини. А ось на захворювання сечостатевої системи та венеричні інфекції частіше страждають у Дніпропетровській області, Києві, Харківській, Черкаській та Житомирській областях.

Як не дивно, найбільше захворювань дихальних шляхів зафіксували не на Донбасі, а у тих же західних областях та Києві (за спаданням - Київ, Львівська, Івано-Франківська, Київська і Вінницька області).

А проблеми з розладами психіки лікарі зафіксували у Криму, Севастополі, Київській, Житомирській та Луганській областях.