Івано-Франківськ через суд добиватиметься у Бойків розісклити колонаду "Дністра" - мер


У своєму черговому онлайн-включенні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про дії міста щодо готелю «Дністер»

Нагадаємо, громадськість вимагає від власників готелю "Дністер" дотриматися слова та розісклити колонаду. Адже будівля має велику історичну цінність для міста та є пам'яткою архітектури.

У вівторок Руслан Марцінків повідомив, що місто буде подавати до суду, пише "Бліц-Інфо". 

"Аби потім не було звинувачень, що місто щось неправильно подало, позовна заява неправильно складена, будь ласка, долучіться від активістів, від юристів хто б хотів взяти участь. Насправді судитися мала б обласна державна адміністрація і держава, бо дозволи вони давали. Я ще раз передивився чи є від міста якісь документи, містобудівні умови і обмеження, які не видавалися. Всі дозволи видавалися Обласною державною адміністрацією і київським Держархбудконтролем. Тому ми готуємо позовну заяву. Але ще раз прошу ... долучіться у практичну роботу. Так як ми робили з московським патріархатом і добилися (результату) в суді. Ми можемо це спільно зробити. Будь ласка, долучіться до цієї роботи", - закликав очільник Івано-Франківської громади.

Як редакція "Бліц-Інфо" повідомляла раніше, в готелі "Дністер" кілька років тривала так звана реставрація. Готель є пам’яткою архітектури місцевого значення. Спочатку власник готелю "Дністер" Мирослав Бойко запевняв, що йдеться тільки про відновлення історичного вигляду будинку і вежі, проте "реставратори" змінили вигляд будівлі на свій смак: будівля стала вищою на поверх, змінили покриття даху, колір фасаду, вікна та вежу з годинником, що заборонено законом.

Але останньою краплею стало повідомлення про засклення колонади готелю. Відтак, іванофранківці декілька разів виходили на акції протесту, аби колонада залишилася загальнодоступною. Після гучного скандалу одна із власників готелю – дружина Мирослава Бойко, Надія Лєвшакова опублікувала звернення в якому пообіцяла демонтувати склопакети на колонаді й звільнити доступ до простору, але наприкінці травня реставратори зняли загорожу і франківці побачили засклену колонаду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!