Івано-Франківськ — ідеальне місто для ведення бізнесу: аналіз переваг


За версією українського Forbes, Івано-Франківськ займає перше місце в рейтингу кращих міст для ведення бізнесу. Рекордні 88 балів зі 100 у блоці Doing Business! Відповідний список міст опублікували у вересневому номері журналу.

За інформацією авторів рейтингу, передусім, його створили, щоб визначити найбільш перспективні напрямки розвитку бізнесу й залучення інвестицій. Вони брали до уваги українські міста з кількістю населення від 90 тисяч осіб. 

Івано-Франківськ, у якому проживає близько 263 тисяч осіб, зумів набрати 720 балів за десятьма критеріями. На другому місці Вінниця, п’ятірку закривають Львів, Київ та Тернопіль.

У чому ж секрет Івано-Франківська? Проаналізуємо кожну позицію рейтингу, щоб краще зрозуміти, чому наше місто випередило усі інші міста.

Рейтинг Doing Business – 88 балів. Якщо ви давно хотіли відкрити власну справу - кав’ярню, салон краси або інший бізнес, то час добре подумати над втіленням мрії. Адже рейтинг доводить, що в Івано-Франківську просто ідеальні умови для ведення власного бізнесу.

Великий вибір різних за площею комерційних приміщень є у житлових комплексах будівельної Вертикаль. Усі вони розташовані у вигідних локаціях поруч із рекреаційними зонами, де кожен бізнес стане успішним.

Сприйняття міста його жителями – 86 балів. Іванофранківці люблять своє місто. Тут своя особлива атмосфера, яку створюють мешканці - щирі, позитивні та відкриті люди. Тут добре жити, працювати, творити, розвиватися. І рейтинг українського журналу Forbes тільки доводить це.

Екологічна ситуація – 86 балів. У місті багато рекреаційних зон для відпочинку мешканців. Найбільша із них - міське озеро та парк імені Тараса Шевченка. Це чудова локація для прогулянок або пікніків. Зручні стежки та велодоріжки, невеличкі озера із лебедями, фонтан, цілий скейт-парк під відкритим небом, дитячі майданчики, спортивні зони, пляж. Крім того, у місті є багато інших парків та скверів, озер. А також дві річки - Бистриця Надвірнянська та Бистриця Солотвинська.

Бути ближче до природи зараз у тренді! До речі, усі комплекси БК Вертикаль знаходяться поруч рекреаційних зон. Тому якщо ви шукаєте затишну квартиру на березі річки або озера - час обрати один із п’яти комплексів компанії в Івано-Франківську.

Міграційна привабливість – 85 балів. Люди з різних куточків України переїжджають в Івано-Франківськ: кияни, львів’яни, донеччани, харків’яни… Місто притягує людей, бо має свою унікальну харизму. Але велику роль відіграє зручне розташування.

Місто знаходиться близько до країн Європи. Ще один плюс – поруч гори з гірськолижними курортами.  Тому часто люди купують квартиру в новобудові у Франківську, аби мати дім поблизу гір.

І звісно саме місто дуже красиве своєю архітектурою, історією та цікаве для туристів. Часто сюди приїжджають групи на екскурсії з різних країн.

Також у Франківську багато іноземців, які навчаються у місцевих вузах. Чимало з них потім залишаються жити у місті, адже Івано-Франківськ - це місто, в якому хочеться залишитись.

Безпека – 80 балів. Рейтинг журналу Forbes доводить, що в Івано-Франківську не лише затишно жити і відкривати бізнес, а й безпечно. А що може бути краще за постійне відчуття спокою у житті?

Великі мегаполіси - це завжди багато шуму, безліч обличч і подій, постійні корки на дорогах і вічна напруга: як встигнути все? У Франківську жити спокійно і безпечно, і це дуже приємний факт. 

Ділова активність – 70 балів. У місті успішно розвиваються підприємства харчової, машинобудівної, деревообробної, хімічної, легкої, будівельної та інших галузей. Позитивний інвестиційний клімат сприяє успішній діяльності підприємств з іноземними інвестиціями, таких як ТОВ «Електролюкс Україна» та ДП ВО «Карпати», ТОВ «Імперово Фудз». Одним із пріоритетів у сфері економіки міста визначено розвиток малого бізнесу.

Багато чого цікавого і нового створюють в Івано-Франківську, безліч ідей та стартапів реалізують. Все це свідчить про те, що бізнес у місті на піку свого розвитку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!