Івано-Франківськ у трійці лідерів за кількістю встановлених рекордів


Національний Реєстр Рекордів визначив трійку міст, в яких зареєстровано найбільше рекордів за 2020 рік.

Особливістю року стали карантинні обмеження, які вплинули на структуру рекордів, а саме - почала активно розвиватися дистанційна форма реєстрації досягнень. Про це в мережі повідомила керівниця Національного Реєстру Рекордів Вєтрова Лана, пише Бліц-Інфо.

Практично всі рекорди категорії «Масові заходи» перейшли в онлайн-формат. Якщо до 2020 року ця ніша використовувалася рідко, то тепер заявники та організатори успішно освоюють сервіси та інструменти для організації дистанційних масових рекордів. І найбільш успішно у Києві. Цим і пояснюється високий темп зареєстрованих досягнень в столиці країни, навіть під час карантинних обмежень (110 зареєстрованих рекордів за рік).

Кілька років поспіль лідерство в цій сфері виборює Дніпро. Планомірно піднімаючись щороку на одну сходинку, Дніпропетровська область у 2020 році за кількістю рекордів вийшла на друге місце після Києва (23 рекорди). На спільний результат також працювали такі активні міста Дніпропетровщини як Кривий Ріг та Петриківка.

Сенсацією стала зміна бронзового лідера - вперше на третє місце за кількістю встановлених національних рекордів вийшов Івано-Франківськ (21 рекорд). Національний Реєстр Рекордів висловлює подяку міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу за підтримку досягнень своїх земляків, а також представнику Національного Реєстру Рекордів в Івано-Франківській області Павлу Горішевському.

Нагадаємо, що всього упродовж 2020 року Національний Реєстр Рекордів зареєстрував 557 національних, міжнародних, світових та обласних рекордів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!