Івано-Франківська облрада створила комунальний пластовий вишкільний центр


Івано-Франківська обласна рада під час сесії 10 вересня створила комунальний заклад "Обласний пластовий вишкільний центр".

Про це повідомляє кореспондентка Бліц-Інфо.

Як зауважила депутатка Івано-Франківської обласної ради, свободівка Оксана Тебешевська, пласт є хорошою школою для виховання патріотичної молоді на засадах християнської моралі. 

"Вихованцями Пласту було багато визначних українців. Це зокрема Митрополит Андрей Шептицький, голова Проводу ОУН Степан Бандера, головнокомандувач УПА Роман Шухевич та багато-багато інших громадських діячів. Пластуном і є наш голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Заклад виховуватиме дітей та молоді як свідомих і відповідальних громадян шляхом ефективного впровадження пластової виховної системи в громадському житті, освітніх закладах, позашкільних установах та в молодіжних об’єднаннях на території Івано-Франківської області. А створюється відповідно до Указу Президента України “Про заходи щодо сприяння розвитку пластового (скаутського) руху в Україні” від 28.03.2008 року", - зауважила Оксана Тебешевська.

 

Відтак, депутати створили комунальний "Обласний пластовий вишкільний центр" та затвердили його статут. А також на 5 років призначили його керівником Куця Ігоря Йосиповича.

А знаходитиметься заклад у Солотвині, на базі загальноосвітньої санаторної школи-інтернату, яку закрили 1 вересня 2020 року.

Як зазначається у статуті, головною метою Центру є освітній та методичний супровід залучення і підготовки пластових виховників для соціалізації та самореалізації молоді, сприяння її життєвому самовизначенню, інтелектуальному, моральному, духовному розвитку, реалізації творчого потенціалу, формування у молоді лідерських навичок, впровадження та розвиток неформальної освіти, виховання і змістовне дозвілля молоді та громадян, підтримка волонтерських проєктів тощо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!