Івано-Франківська прокуратура перевірила факт роздержавлення коштів делегації, яка відвідувала Румунію


Нещодавно, після того як Івано-Франківська делегація облдержадміністрації побувала на теренах Румунії цією поїздкою зацікавилась обласна прокуратура.

Справа у тому, що делегацію на чолі з першим заступником голови ОДА Василем Плавюком після приїзду звинуватили у розкраданні державних коштів.

Сам же Василь Плавюк у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» зізнався, що факт зацікавлення прокуратури мав місце, однак ні про яке розкрадання коштів мова не йде. За його словами всі його дії і дії делегації були законними.

«Вчора я передав весь пакет документів з цього питання прокуратурі, яка якраз до мене вчора прийшла саме з приводу цього питання. Громадська організація їхала за свої кошти, бо вони фінансуються окремо. Якщо по розпорядженню нам було виділено 11 тисяч гривень на це відрядження. Ми витратили 5 тисяч 600 гривень. Решти ми навіть не отримали, тобто ми навіть витратили на половину менше», - повідомив Василь Плавюк.

До того ж, за його словами тоді питання щодо призначення нового губернатора прийшло на багато пізніше і виконувалась резолюція Михайла Вишиванюка, який написав всі відповідні документи.

«Було особисте іменне запрошення від сенатора Румунії та Міністерства закордонних справ Румунії, щодо мого особистого відвідання країни. І прокуратура мені вчора заявила, коли я показав всі документи, що претензій немає і порушень щодо цієї поїздки теж», - резюмував Василь Плавюк.