Івано-Франківська СБУ повідомила про підозру ще трьом бойовикам т.зв. «л/днр»


СБУ повідомила про підозру трьом бойовикам із танкових, мотострілецьких та артилерійських підрозділів ворожих сил.

Йдеться про двох мешканців Донеччини та мешканку Луганщини, повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ зібрали достатні докази для повідомлення зрадникам про підозру.

Зокрема, СБУ встановила, що 51-річний мешканець Краматорська виїхав на непідконтрольну територію Донеччини напередодні повномасштабного вторгнення. Там приєднався до лав бойовиків «днр».

Від травня 2022 року він воює у складі 1 окремої мотострілецької т.зв. «слов’янської» бригади в Донецькій області. Перебуває у 2 взводі 1 роти танкового батальйону.

Інший донеччанин, мешканець тимчасово окупованої Макіївки 1988 р.н., вступив до підрозділів «днр» у березні 2022 року.

Був зарахований до 11 окремого мотострілецького т.зв. «єнакієвсько-дунайського» полку. На посаді солдата 3 взводу 1 роти воює на Херсонщині.

Мешканка Трьохізбенки Луганської області до початку російсько-української війни служила у Збройних силах України.

У період окупації Трьохізбенки в 2014 році зрадила присязі та вступила до лав бойовиків. Після звільнення села залишилася на окупованій території Луганщини, де по даний час воює проти Сил оборони України.

Обіймає посаду командира взводу управління гарматного артилерійського дивізіону 10 окремої артилерійської бригади «лнр» із дислокацією в Хрустальному.

Батько підозрюваної у 2022 році заочно засуджений до 15 років за сприяння діяльності терористичної «лнр», де він служить у розвідувальній роті 4 омсбр. У 2019 за передачу даних про українські Збройні сили засуджено завербованого ним інформатора, якого затримала контррозвідка СБУ.

Слідчі СБУ оголосили бойовикам про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу:

ч. 2 ст. 111 – державна зрада;

ч. 7 ст. 111-1 – колабораційна діяльність;

ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;

ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Максимальне покарання за цими статтями – позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!