Івано-Франківське казначейство вимагає у підприємців приносити платіжки на раритетних дискетах


Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко нещодавно відкрив для себе ноу-хау від управління казначейства в обласному центрі.

«Міське казначейство від комунальних підприємств, які подають платіжні доручення, вимагає квадратову дискету, яка давно не продається в магазинах. Дискета має містити бланк-анкету платіжки, - сказав під час сьогоднішньої  апаратної наради міськвиконкому М.Вітенко, - На дворі 21 століття, добре, що не папірус…», пише "Галицький кореспондент".

Втім, за словами начальника управління Держказначейства в Івано-Франківську Володимира Косика, у всьому винен закон. «Це закон передбачає, а не ми. Інформація подається на електронних носіях. На сьогоднішній день техніка органів казначейства передбачає дійсно дискету. У нас комп’ютери від 1996 року і вони інформацію на флешках не читають», - зазначив Косик.

Тоді Вітенко запропонував фінуправлінню Івано-Франківська придбати десь дискети і роздати по 100 штук комунальним підприємствам, «щоб вони не мучилися». Адже, деякі з них шукають дискети по два дні.