"Івано-Франківськгаз Збут" повідомив ціну газу для населення у грудні


Незважаючи на те, що з стартом опалювального сезону традиційно підвищується попит на енергоресурс, нашим спеціалістам вдалося вдало попрацювати на ринку обравши найкращу цінову пропозицію.

Тож у грудні прикарпатці-клієнти ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" сплачуватимуть за блакитне паливо 8 826, 81 грн/тис.м³ з урахуванням ПДВ, що дорівнює 0,8339126 грн/кВт*год (на основі даних про значення вищої теплоти згорання за період з 1 по 25 число місяця, отриманих від Оператора ГРМ), пише Бліц-Інфо з посиланням на сайт "Івано-Франківськгаз Збут".

Зазначимо, що протягом останніх тижнів на європейських енергетичних біржах попри прогнози не відбувалось значного зростання цін. Це один з головних факторів, котрий дозволив стримати вартість природного газу для населення у грудні на рівні листопада.

Ще одним фактором, котрий дозволив би компанії знизити ціну газу - став би продаж газу, який видобувається державними компаніями в Україні, на прозорих і відкритих біржових торгах, доступ до участі в яких мали б всі постачальники. Цілком зрозуміло, що газ українського видобутку є більш дешевим ресурсом, ніж імпортний. Однак, на жаль, український ресурс практично не торгується на біржах в Україні, як наслідок постачальники, щоб забезпечити своїх споживачів безперебійним газопостачанням змушені його купувати на європейських ринках.

До теми: Прикарпатці можуть купувати газ напряму від Нафтогазу за дешевшою ціною

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!