Івано-Франківські активісти написали відкритий лист до Посольств та Консульств країн-членів ЄС


В Івано-Франківську сьогодні відбулась прес-конференція активістів, прихильників майбутньої можливої Угоди про Асоціацію України з ЄС.

Присутні на заході Андрій Фармуга (спілка політологів) та Віталій Світлик (Центр Політичних Студій та Аналітики) заявили про те, що на даний час не лише владі, а й громадськість потребує цього. Вони написали відкритий лист до Посольств та Консульств країн-членів ЄС, в якому закликають підтримати Україну при підписанні Угоди про асоціацію, повідомляє БРІЗ.

«Заявляємо про те, що сама громадськість потребує цього. Це потрібно і звичайним людям – а не тільки владі. І просимо посприяти, маючи такі листи, інформуванню населення своїх держав, про те, що насправді ситуація не така, як вона може здатись через телебачення, а що є дуже великий відсоток населення в Україні, котрі бажають, щоб ця угода була підписана і розуміють, що – європейське майбутнє – це є власне вибір України», - каже А.Фармуга.

Він запевнив, що щодо Івано-Франківська і області, то такі листи відправлятимуть громадським організаціям, політичним партіям, різним спілкам, об’єднанням громадян і поширюватимуть інформацію в пресі, будуть закликати і простих людей долучитись до цього, долучитись до нашої ініціативи і робити це разом. « І сподіваємось, що і політичні партії долучаться і громадяни не будуть байдужі і внесуть свою лепту в цей процес», - каже А.Фармуга.