Івано-франківські міндоходівці навчали освітян навикам електронного звітування


Черговий семінар-тренінг відбувся в актовому залі міської ДПІ. За допомогою діапроектора фахівці управління ІТ та обліку платників інспекції продемонстрували процес встановлення програмного забезпечення для формування звітності та його поновлення.

Також працівники ДПІ крок за кроком продемонстрували порядок заповнення картки підприємства та налаштування електронно-цифрового підпису з метою можливості підписання та надсилання звітності засобами телекомунікаційного зв‘язку.

«Нині близько 85 відсотків суб‘єктів господарювання міста вже подають звітність через Інтернет. Вони особисто переконались у перевагах такого електронного звітування. Адже подання звітності засобами E-mail не лише економить час на підготовку та подання такої звітності, а і запобігає виникненню помилок», - повідомив учасникам семінару заступник начальника Івано-Франківської ДПІ Олександр Фролов.

Він також зазначив, що програмне забезпечення для підготовки та подання звітності надається безкоштовно. Його можна отримати у залі 3 Центру обслуговування платників податків Івано-Франківської ДПІ або завантажити на сайті Міндоходів.

Оскільки цьогоріч деякі навчальні заклади міста планують перейти на самостійне ведення обліку та звітності, їм було роз‘яснено порядок взяття на облік в ДПІ як окремих платників податків та вимоги до формування статутних документів з метою присвоєння ознаки неприбутковості.