Івано-Франківські міндоходівці навчали школярів започаткуванню власної справи


Лекцію щодо провадження підприємницької діяльності для одинадцятикласників ЗОШ №7 провела начальник інформаційно-комунікаційного відділу міської ДПІ Галина Яремко.

Вона розповіла майбутнім випускникам про порядок відкриття підприємницької діяльності та вибір підприємцями системи оподаткування. Зокрема, посадовиця у своїй розповіді особливу увагу приділила спрощеній системі оподаткування. На сьогодні це найпоширеніша форма сплати податків серед суб‘єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб. Адже в Івано-Франківську єдиний податок сплачує майже половина зареєстрованих  підприємців.

Під час лекції старшокласники дізнались, що суб‘єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, поділяються на шість груп. Вони також ознайомились з критеріями щодо віднесення платників до цих груп, з законодавчими вимогами до подання ними звітності та сплати податків. На завершення лекції Галина Яремко повідомила, що на сьогодні в Україні діє мораторій на проведення перевірок малого бізнесу.