Івано-Франківські підприємства і влада просуватимутимуть місцеві продукти


25 вересня 2013 року в приміщенні міськвиконкому відбулася нарада по виконанню зобов’язань, передбачених в Меморандумі про співробітництво підприємств роздрібної торгівлі та підприємств харчової промисловості міста при сприянні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківської обласної державної адміністрації під головуванням заступника міського голови Руслана Панасюка.

Зі сторони обласної державної адміністрації виступила заступник начальника управління з питань підтримки підприємництва та надання послуг, начальник відділу цінової політики та торгівлі Марія Якимечко. У своєму виступі вона підкреслила, що обласна державна адміністрація буде всебічно сприяти місцевим товаровиробникам у реалізації їхньої продукції, як у супермаркетах міста так і у торговій мережі області.

З інформацією про стан виконання вимог Меморандуму про співробітництво виступив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик. Були наведені цифри наявності асортиментних одиниць місцевої продукції в супермаркетах міста станом на вересень 2013 року, порівняно з січнем цього року, а також обговорені актуальні проблеми співпраці місцевих виробників і супермаркетів, окреслені шляхи їх вирішення. Заступник міського голови Руслан Панасюк та начальник управління Богдан Білик наголосили, що наполегливо звертаються до керівників торгових мереж у місті з проханням підтримувати та розвивати співпрацю, вчасно розраховуватися за реалізовану продукцію та зменшити ставки по маркетингу для місцевого виробника.

З метою сприяння такої співпраці начальник управління запропонував проводити локальні акції «Купуємо івано-франківське» шляхом презентації та дегустації місцевої продукції в супермаркетах міста почергово. Руслан Панасюк запевнив виробників, що якщо не буде знайдено компромісу, буде вжито заходів щодо усунення превалювання супермаркетів.

В обговоренні взяли участь керівники промислових підприємств ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод», ТзОВ «Полонина», ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат», а також керівники торгових закладів, зокрема: директори супермаркетів «Сільпо», «Вопак», представник торгового центру «Фуршет», директори місцевої торгової мережі магазинів «Тростянецький» та інші. Ключовими питаннями були своєчасні розрахунки (адже продукція в основному з коротким терміном реалізації – хліб, молочні продукти), відповідно нестача коштів на закупівлю сировини та брак сировинних матеріалів в цілому по області.

Про сприяння у розширенні фірмової торгової мережі виступив начальник управління торгівлі Олег Ганчак. Заступник міського голови Руслан Панасюк доручив головному архітектору міста Володимиру Гайдару координувати виконання рішення виконавчого комітету міської ради по встановленню нових МАФів (малих архітектурних форм) у мікрорайонах міста.

Наступну нараду по моніторингу виконання умов Меморандуму заплановано провести через 2 місяці.

Також було обговорено питання проведення акції «Купуємо Івано-Франківське – даємо роботу івано-франківцям», яке планується провести цього року у новому форматі.