Івано-франківські семінаристи провадять мультимедійні конференції у школах міста


З благословення ректора Івано-Франківської Духовної Семінарії імені свщмч. Йосафата, прот. Олександра Левицького, відбувається цикл мультимедійних конференцій у школах міста Івано-Франківська на тему «Куди ти йдеш». Зокрема відповідні заходи відбулися вже у школах № 17, 19 та Художньому ліцеї.

Конференції починаються зі спільної молитви, після якої брати-семінаристи роздумують над змістом життя. Чи кожен з нас є випадковим у цьому світі, чи наше життя має зміст, чи, можливо, все-таки ми є не випадковими та живемо для більшої мети? Ця мета є не просто ціллю, до якої ми йдемо, а покликанням бути щасливими. Правда в тому, що у повні задовольнити наше прагнення щастя не в змозі ні матеріальні речі, ні відносини з іншими людьми. Його повноту може подарувати тільки Бог.

Він дарував нам обіцянку спільного перебування у вічності. Життєвий шлях до остаточної цілі проходить через різні аспекти нашого життя (сім’ю, друзів, роботу, суспільство). Цей шлях нашого життя до Життя Вічного відбувається в одному домі – створеному Богом світі, який є довірений нам на відповідальне управління, а нині знаходиться у катастрофічному стані. І для того, щоб осягнути мету життя необхідно також дбати про наш спільний дім – дім Божий – Боже створіння – природу.

На закінчення мультимедійних конференцій брати і учасники дякують Богові спільною молитвою за можливість роздумувати над Метою свого життя та усвідомлювати різні аспекти поведінки, необхідної для її осягнення.